Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 25 January 2012

Anwar, kalau berani saman saya-Ummi

Saya tak gentar
Ummi Hafilda Ali sedia untuk disaman oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim atas segala pendedahan yang dilakukannya melibatkan isu moral Ketua Pembangkang itu.

Saya dah ready (sedia). Tiada masalah (jika disaman Anwar). Pihak lain seperti Utusan Malaysia yang tak tahu secara mendalam tentang siapa Anwar, bolehlah dia (Anwar) guna mahkamah sebagai senjata.

Untuk itu, saya cabar dia sumpah laknat dan heret saya serta yang lain seperti Datuk S. Nallakaruppan ke muka pengadilan.

Itupun kalau dia berani. Tetapi, dalam hatinya, dia tahu apa yang kami tahu mengenai moralnya. Kalau dia saman saya, lagi dahsyat akan terdedah (isu moral).

Beberapa bekas pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang mencabar Anwar menyaman mereka dan bukan pihak lain termasuk media kerana mendedahkan isu moralnya.

Antara mereka yang membuat cabaran itu ialah bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Noor; bekas Naib Ketua AMK, Mohd. Zahid Md. Arip; bekas Setiausaha AMK, SD Johari Yasin; bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari dan bekas ahli AMK, Hamizun Khairuddin.

Mengulas lanjut, Ummi Hafilda berkata, beliau berasa pelik dengan sikap Anwar yang selama ini popular dengan tagline 'lawan tetap lawan' tetapi bertindak 'menikus' apabila berhadapan dengannya dan Nallakaruppan.

''Oleh itu, jangan nak berlakon. Apa perkataan yang saya tak sebut tentang Anwar dalam ceramah. Tapi dia buat tak tahu sahaja. Mana tagline dia 'lawan tetap lawan'?
''Itulah, seperti yang saya katakan, dalam hati, dia tahu yang kalau dibawa ke tengah (saman di mahkamah), mungkin banyak lagi 'najis' yang keluar (pendedahan isu moral yang lebih dahsyat),'' ujarnya.

Beliau kemudiannya merujuk kepada kenyataan Anwar yang pernah melabel cabarannya untuk berdebat berhubung kebenaran kes salah laku seks sebagai 'soal nyamuk'.

''Saya masih ingat lagi dia berkata demikian. Hanya soal nyamuk. Di sini kita boleh lihat karakter sebenar Anwar yang entah ke mana hilangnya tagline 'lawan tetap lawan' yang selama ini diuar-uarkannya,''

No comments:

Post a Comment